Compostela

Similes Praatcafé Psychose

Oost-Vlaanderen

Marnix en de Compostela                                           

 

Zoals U misschien weet heeft onze voorzitter, dhr Marnix Willems uit Boekhoute, in 2014 voor het eerst de compostela gelopen, een tocht van ongeveer 790 km met als vetrekpunt St Jean Pied  de Port en eindpunt Santiago de Compostela. Bedoeling was om voldoende middelen te vergaren teneinde een praatcafé op te richten voor familieleden van psychisch kwetsbare personen. Een initiatief dat vandaag de dag zijn doel niet heeft gemist.


Inmiddels is het praatcafé uitgegroeid tot een drukbezochte organisatie die niet alleen door familieleden maar evenzeer door diverse instellingen uit de gezondheidszorg, zorgverstrekkers  alsmede scholen en studenten wordt bezocht. Het praatcafé heeft inmiddels de poort geopend naar dialoog en wederzijdse ondersteuning.


Ieder jaar opnieuw proberen wij mensen wegwijs te maken in de complexe problematiek van de psychiatrie. Het programma van 2019 is inmiddels compleet waarbij de klemtoon voornamelijk is gelegd op de dialoog tussen patiënten, familie en zorgverstrekkers. Daarnaast word ook aandacht besteed hoe de toekomst van onze psychisch kwetsbare familieleden of aanverwanten te verzekeren.


Naar het kalenderjaar 2020 toe is het onze betrachting om een soortgelijk praatcafé voor cliënten op te richten. De eerste voorbereidingen zijn reeds genomen alleen het budgettaire plaatje ontbreekt nog. In de hoop voldoende sponsoring en gelden in te zamelen om dit nieuw initiatief te bekostigen zal ik voor de vijfde keer een pelgrimstocht stappen.


Op 26 april 2019 zal Marnix zijn tocht aanvatten om vermoedelijk op 02 juni na een tocht van 650 km aan te komen in Santiago.


Wenst U onze voorzitter op zijn pelgrimstocht te sponsoren?

Dat kan door storting op rekeningnummer

BE68 8900 6408 8234 tnv Similes Praatcafé Psychose Oost-Vl ( = zonder fiscaal attest)

of

BE71 0011 0730 0769 tnv vzw Similes (met fiscaal nummer – vanaf € 40,00)

Gelieve als omschrijving te vermelden “ gift Compostela 2020”.


Goed om weten:


Sponsoren kan vanaf € 1,00 maar vanaf € 50,00 ontvangt U:

-Een gratis lidmaatschap voor één jaar ter waarde van € 25,00

-Ons driemaandelijks tijdschrift

-Een programmaboekje per kwartaal

-Korting op onze activiteiten

-Deelname aan de jaarlijkse verloting van een 7-daags-verbljf in Mazarron in Zuid-Spanje (een geschenk van één van onze bestuursleden).

-Zonder tegenbericht een vermelding op onze website en een vermelding bij aanvang van iedere activiteit. Namens het bestuur hartelijk dank !!


Francine, Heidi, Wilfried, Marianne, Hilde, Marcus, Carine en Marnix


Ps vanaf april 2020 zal Marnix te volgen zijn op:


www.bloggen.be/pelgrimmarnix2020
Verslagen van eerdere edities kunt u nalezen op:

http://www.bloggen.be/pelgrimmarnix2014/

Editie 2016 is te volgen op: www.bloggen.be/pelgrimmarnix2016

Editie 2017 is te volgen op: www.bloggen.be/pelgrimmarnix2017

Editie 2018 is te volgen op: www.bloggen.be/pelgrimmarnix2018

Editie 2019 is te volgen op: www.bloggen.be/pelgrimmarnix2019